Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
Community Health Nursing Quiz-IV
Public Health
This page was last updated on September 8, 2013

1. Period of maximum infectivity in mumps is during

A. incubation period

B. onset of swelling

C. after swelling appears

D. prodromal period

Answer Key

2. Shick test is done in:

A. meningitis

B. diphtheria

C. pertussis

D. polimyelitis

Answer Key

3. Recommended site of administration of DPT in infants is

A. gluteal

B. deltoid

C. lateral aspect of thigh

D. forearm

Answer Key

4. . Major epidemics of influenza A occur at intervals of:

A. 1 year

B. 2-3 years

C. 10-15 years

D. 20-25 years

Answer Key

5.  The vaccine usually given to pilgrims to the Middle East is:

A. DPT

B. influenza

C. yellow fever

d. meningitis

Answer Key

6. Measles vaccine is given under the National Immunization Programme:

A. 6 weeks

B. 6 months

C. 9 Months

D. 18 months

Answer Key


7. Modifiable risk factors in case of Hypertension include all, EXCEPT:

A. Age

B. Obesity

C. Salt intake

D. Alcohol intake

Answer Key

8. Saturated fatty acids are all, EXCEPT:

A. Lauric

B. Palmitic

C. Stearic

D. Oleic

Answer Key

9. Infections primarily of animals that can be transmitted through milk is all, EXCEPT:

A. Tuberculosis

B. Brucellosis

C. Q fever

D. Malaria

Answer Key

10. The diseases notifiable to the WHO under the International Regulation Act are all except:

A. Cholera

B. Plague

C. Yellow Fever

D. Diphtheria

Answer Key


11. Quickening means:

A. Hearing of the fetal heart sound

B. Sudden cessation of Menstruation

C. The movement of the feuts in the uterus felt by the mother

D. Nausa and vomiting in the morning

Answer Key

12. Discolouration of teeth is caused by a kind of antibiotics called:

A. Streptomycin

B. Neomycin

C. Tetracycline

D. Penicillin

Answer Key

ANSWER KEY
1. B 2. B 3. B 4. D 5. C
6. C 7.A 8. D 9. D 10. D
11. D 12. C      
 
 
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current