Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h

Psychiatric Nursing Quiz

Psychopharmacology-7
This page was last updated on August 2, 2011

1. Naltrexone occupies which of the following opiod receptors?

A. Sigma Copyright @ www.nursingplanet.com/Quiz

B. Kappa

C. Mu

D. Beta

Answer Key

2. All are side effects of valproic acid, except:

A. Ataxia

B. Tremor

C. Fulminant hepatitis

D. Polycystic ovaries

Answer Key

3. One of the following drug causes least gain in weight:

A. Quetiapine

B. Ziprasidone

C. Olanzapine

D. Risperidone

Answer Key

4. The drug used in nicotine addiction includes:

A. Naloxone

B. Naltrexone

C. Buspirone

D. Bupropion Copyright @ www.nursingplanet.com/Quiz

Answer Key

5. Low doses of clozapine (10-25 mg/day) are used in the treatment of:

A. PAnic attack

B. Dementia

C. Conduct disorders

D. Alcohol dependence

Answer Key

6. Which of the following is considered as the best antidepressant fro a patient with hypotension and cardiac disease?

A. Duloxetine

B. Mirtazapine

C. Venlafaxine

D. Clomipramine

Answer Key

7. One of the following drug causes least gain in weight:

A. Quetiapine

B. Ziprasidone

C. Olanzapine

D. Risperidone

Answer Key

8. Which is NOT a side effect of lamotrigine?

A. Diplopia

B. Dizziness

C. Decreased cognition

D. Rash

Answer Key

9. Adverse effect of valproic acid include:

A. Alopecia

B. Fulminant hepatitis

C. Pancreatitis

D. All of the above

Answer Key

10. Side effects of phenytoin are all except:

A. Gum hypertrophy

B. Hisutism

C. Microcytic anemia

D. OsteomalaciaCopyright @ www.nursingplanet.com/Quiz

Answer Key

ANSWER KEY
1. C
2. D
3. B
4. D
5. A
6. C
7. B
8. C
9. D
10. C

References

  1. Psychiatry, Third Edition. Edrs. Allan Tasman, Jerald Kay, Jeffrey A. Lieberman, Michael B. First and Mario Maj.John Wiley & Sons, Ltd, 2008.
 
 
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current

Disclaimer: Questions published in Quiz Corner are prepared by the editors/authors based on the references cited. Information provided in these articles are meant for general information and are not suggested as replacement to standard references. Any inaccurate/doubtful information, if found, may be communicated to the editor. Contact us at: currentnursing@gmail.com