Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc. Nursing Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
 
Psychiatric Nursing Quiz
Psychopathology Quiz X
This page was last updated on September 15, 2011
3
4
5
6
7
8
9

1. Visual hallucinations are seen in

A. Delirium tremens

B. Mania

C. Depression

D. Phobia

Answer Key

2. Tactile hallucinations of insects crawling under the skin are called

A. Kianesthetic

B. Functional

C. Formication

D. Extracampine

Answer Key

3. Tactile hallucinations are associated with

A. Schizophrenia

B. Cocaine psychosis

C. Temporal lobe epilepsy

D. All of the above

Answer Key

4. Hallucinations of smell are seen in

A. Uncinate fit

B. Schizophrenia

C. Depression

D. ManiaCopyright@ www.currentnursing.com/Quiz

Answer Key

5. The hallucinations occuring in the semiconscious state preceding awakening are called

A. Extracampine

B. Pseudohallucinations

C. Hypnogogic

D. Hypnopompic

Answer Key

6. Auditory hallucinations are NOT seen in

A. Schizophrenia

B. Manic episode with psychosis

C. Dissociative disorders

D. Amphetamine toxicity

Answer Key

7. Which of the following complaint by the patient is NOT psychogenic?

A. Left infra mammary pain

B. Seeing haloes around lights

C. Inability to take a deep breath

D. Inability to sustain erection

Answer Key

8. Which of the following are ego-dystonic, EXCEPT

A. Phobia Copyright@ www.currentnursing.com/Quiz

B. Obsession

C. Delusion

D. Somatic concession

Answer Key

9. Verbigeration (repetition of words and phrases without reference to their meaning and without apparently signifying anything) may be seen in: Copyright@ www.currentnursing.com/Quiz

A. Catatonic schizophrenia

B. Dementia

C. Paranoid schizophrenia

D. Delusional disorders

Answer Key

10. dissociation is present in all, EXCEPT:

A. Fugue

B. Delirium

C. Multiple personality

D. Somnabulism

Answer Key

11. Persevaration is

A. Repeating persistently the words of his own or others

B. Using strange words

C. Using real words strung together oddly

D. Persistent thinking from which patient can't get rid of himself

Answer Key

12. Deja vu may be seen in all of the following, EXCEPT:

A. Temporal lobe epilepsy

B. Hysteria Copyright@ www.currentnursing.com/Quiz

C. Drug intoxication

D. Obsessional thoughts

Answer Key

13. Pseudologia fantastica is typically seen in

A. Azheimer's disease

B. Cotard's syndrome

C. Ekbom's syndrome

D. Munchausen's syndrome

Answer Key

14. Mutism is NOT associated with

A. Hysteria

B. Catatonic stupor

C. Depressive stupor

D. Korsakoff's psychosis

Answer Key

15. Psychiatric manifestation is seen in all, EXCEPT

A. Hypothyroidism

B. Hyperthyroidism

C. Acute intermittent porphyria

D. Second stage of syphilis

Answer Key

Answer Key Copyright@ www.currentnursing.com/Quiz

1. A 2. C 3. D 4. A 5. D
6. C 7. B 8. C 9. A 10. B
11. A 12. D 13. D 14. D 15. D
Back to Quiz Corner Home
 
 
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current