Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc. Nursing Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 
 
Psychiatric Nursing Quiz - 1
This page was last updated on June 23, 2011

1. The nature of interpersonal space that is less personal and less dependent means, it is -----

A. Public space

B. Personal space

C. Social consultative space

D. Intimate space 

Answer Key

2. Technique of communication ‘soler’ means ----

A. Restating

B. Active listening

C. Humor

D. Clarification

Answer Key

3. While assessing the motor activity AIMs means-----

A. Annual Income Maintenance

B. Abnormal Intentional Movements

C. Abnormal Inventory of Mind

D. Abnormal Involuntary Movements

Answer Key

4. Informants of patient’s should be assessed for---

A. Intellectual and observational ability

B. Religion of patient

C. Occupation of informants

D. Marital status of informants

Answer Key

5. Which term refers to perceptual abnormality------

A. Delusion

B. Attention

C. Hallucination

D. Orientation

Answer Key

6. Absent of speech and activities termed as -----

A. Autism

B. Mutism

C. Aphasia

D.Cretinism

Answer Key

7. One of the child psychiatric patient sign is ----

A. Dancing

B. Happyness

C. Body Rocking

D. Smiling

Answer Key

8. In standard form of modified ECT, short acting muscle relaxant used is ------

A. Pancronium Bromide

B. Succinyl choline

C. Thiopentone

D. Atropine

Answer Key

9. Systematic desensitization is introduced by -------

A. John Hickley

B. Albert Ellis

C. Wolpe

D. Aaron Beck 

Answer Key

10. Professional Negligence also known as ------

A. Malpractice

B. Euthanasia

C. Maloccurrence

D. Torticollis

Answer Key

11. Painful or difficulty in sexual intercourse  is known as ------

A. Hypersexuality

B. Vaginismus

C. Frigidity 

D. Promiscuity

Answer Key

12. A technique in which producing unpleasant sensation in the patient in association with stimulus is called as -----

A. Aversion

B. Modelling

C. Flooding

D. Abreaction

Answer Key

13.  The process of rehabilitation is NOT minimizing --------

A. Psychiatric impairment

B. Social disadvantages

C. Adverse personal reactions

D. Acquisition of confidence

Answer Key

14. Multiple referrals between psychiatrists and other professionals is known as ---

A. Steering 

B. Ping Ponging

C. Ganging  

D. Touting

Answer Key

15. Voluntary agreement, compliance or permission is called ------

A. Competence

B. Preamble

C. Confidentiality

D. Consent

Answer Key

16. According to Hildegard Peplau, one of the sub role of a nurse is -----

 A. Priest

B. Academician

C. Builder

D. Mother surrogate

Answer Key

17. Limbic system consists of  hippocampus and --------

A. Medulla oblongata

B. Cerebellum

C. Cingulate gyrus

D. Corpus collasum

Answer Key

18. Common side effect of ECT is impairement of ----

A. Judgement 

B. speech

C. Thought

D. Memory

Answer Key

19. Klinefeler’s syndrome is an chromosomal abnormaliy affecting -----

A. Boys

B. Girls

C. Old age

D. Women

Answer Key

20. Repeated passing faeces  in inappropriate places after the age of bowel control is called as -----

A. Enuresis

B. Encopresis

C.Hirschsprung’s disease

D. Physical abuse

Answer Key

Answer Key
1. C 2. B 3. D 4. A 5. C
6. B 7. C 8. B 9. C 10. A
11. B 12. A 13. D 14. B 15. D
16. D 17.C 18. D 19. A 20. B
Back to Quiz Corner Home
 
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current