Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 
 

Psychiatric Nursing Quiz -1

This page was last updated on June 23, 2011

1. The "York Retreat" for mentally ill was started by:

A. Benjamin Rush

B. Clifford beers

C. Philippe Pinel

D. William Tuke

Answer Key

2. "Cold Turkey" is a term associated with dependence of:

A. Cocaine

B. Cannabis

C. Alcohol

D. Opioid

Answer Key

3. Hippocrates classified mental disorders in to:

A. Major and minor mental illness

B. Psychosis and neurosis

C. Schizophrenia, mania and depression

D. Mania, melancholia and phrenitis

Answer Key

4. A client expressess the belief that armed forces are out to kill him. This is an example of:

A. Hallucinations

B. Delusion of persecution

C. Delusion of infidelity

D. Derealization

Answer Key

5. A patient percieves that his face is distorted and his hand are becoming long. The term used to explain this condition is:

A. Dejavu

B. Depersonalization

C. Derealization

D. Jamais vu

Answer Key

6. The best approach for the mental health nurse to take when a client thinks his food is poisoned is to

A. assure the client that all food served on the hospital is safe to eat.

B. obtain an order for a tube feeding for the client.

C. provide the client with food in unopened containers.

D. tell the client that irrational thinking is detrimental to good health.

Answer Key

7. What nursing action would be most effective in changing the behavior of a child diagnosed with attention deficit hyperactivity disorder (ADHA)?

A. Reward appropriate behavior

B. Sedate the child for acting out

C. Use aggressive punishment to control undesired behavior

D. Use lengthy time out session

Answer Key

8. When maintaining accurate records in situations of suspected abuse, the nurse should document:

A. an interpretation of the client’s statements regarding the abuse.

B. a body map to indicate size, color, areas and types of injuries.

C. a description of the suspected abuser.

D. generalized statements about the events leading up to the abuse.

Answer Key

9. During psychiatric interview patient retains a constellation of ideas long after they have ceased to be appropriate. E.g. “where do you live?”, “London”, “How old are you”, “London. The term used to explain the condition is:

A. Perseveration

B Mannerisms

C. Ambitendence

D. Echopraxia

Answer Key

10. Leo Kanner is known for his studies on:

A. Autism

B. Schizophrenia

C. Bipolar disorders

D. Personality disorders

Answer Key

Answer Key

1. D 2. D 3. D 4. B 5. B
6. C 7. A 8. B 9. A 10. A
Quiz Corner
   
 
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current