Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h

Psychiatric Nursing Quiz

History Quiz -I
This page was last updated on March 2, 2011

1. First psychiatric nursing text book was written by

A. Dorothea Dix

B. Harriet Baily

C. Hildegard Peplau

D. Linda Richards

Answer Key

2. Psychodrama was introduced by

A. Jacob Moreno

B. Joseph Pratt

C. Joseph Wolpe

D. Maxwell Jones

Answer Key

3. Indian Mental Health Act was passed in the year

A. 1983

B. 1987

C. 1985

D. 1989

Answer Key

4. Who authored the book "Interpersonal Relations in Nursing"?

A. John Hopkins

B. Hildegard Peplau

C. Linda Richards

D. Maxwell Jones

Answer Key

5. Which law in India has deemed the attempt to commit suicide is a punishable offence?

A. Section 309 of the IPC

B. Section 114 (b) of the IPC

C. Mental Health Act

D. Sections 328-339 of the IPC

Answer Key

6. The Indian Lunacy Act was passed in the year

A. 1987

B. 1989

C. 1912

D. 1981

Answer Key

7. The Narcotic Drugs and Psychotropic Substances Act (NDPSA) was passed in the year

A. 1982

B. 1985

C. 1995

D. 2000

Answer Key

8. Imbalance of four essential humors—phlegm, yellow bile, black bile, and blood as the causes of mental illness was explained by:

A. Plato (427–347 BC)

B. Aristotle (384–322 BC)

C. Hippocrates (460–370 BC)

D. Galen (AD 130–200)

Answer Key

9. Mourning and Melancholia, (1917) was  written by:

A. Sigmond Freud

B. Emil Kraepelin

C. William Cullen (1710–1790)

D. Phillippe Pinel (1745–1826)

Answer Key

10. Alcoholics Anonymous was founded in 1935 in Akron, Ohio, by :

A. Bill Wilson

B. Immanuel Kant

C. John B. Watson

D. Alois Alzheimer

Answer Key

11. Psychosurgery was first introduced by:

A. Ladislas Meduna

B. Jacob Moreno

C. Delay and denikar

D. Egaz Moniz

Answer Key

12. Minnesota Multiphasic Personality Inventory, was developed by

A. David Wechsler

B. S.R. Hathaway and J.C. McKinley

C. Herman Rorchach

D. Binet

 

13. In 1935 Leo Kanner first explained about a condition in child psychiatry, which is known as:

A. Childhood autism

B. Gilles de la Tourette syndrome

C. Dyslexiaa

D. Asperger's syndrome

Answer Key

14. In 1933 Jacob Kasanin coined the term:

A. Schizoaffective

B. Catatonia

C. Autism

D. Hebiphrenia

Answer Key

15. The theory of operant conditioning was proposed by:

A. Ian Pavlov

B. Watson

C. Burrhus Frederick Skinner

D. Harry Stock Sullivan

Answer Key

ANSWER KEY

1.B 2. A 3. B 4. B 5.A
6. C 7. B 8. C 9. A 10. A
11. D 12. B 13. A 14. B 15. C

References

  1. Andrade C. Electrical Aspects of ECT. in Handbook of Psychiatry by Bhugra D, Ranjith G, Patel V. Byword Viva Publishers, New Delhi, 2005.

  2. Kaplan HI, Sadock BJ. Synopsis of Psychiatry , Behavioral Sciences/ Clinical Psychiatry. 9th ed. Hong Kong :William and Wilkinson Publishers ;1998.

 
Back to Quiz Corner Home
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current