Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
---
 
Nursing Theory Quiz - V
This page was last updated on June 13, 2011
Click to see more..

1. “Each human being perceives the world as a total person in making transactions with individuals and things in environment”.

This assumption is stated by:

A. Neuman's system model

B. Nightingale's theory

C. Peplau's Interpersonal Relations model

D. Imogene King’s conceptual framework

Answer Key

2. Notes on Nursing: What it is, What it is not was written by:

A. Virginia Henderson

B. Betty Neuman

C. Imogene King

D. Dorothea Orem

E. Florence Nightingale

Answer Key

3. Ernestine Wiedenbach's conceptual model of nursing is called:

A. The Helping Art of Clinical Nursing 

B. Modeling and Role Modeling Theory

C. Health As Expanding Consciousness

D. Human-To-Human Relationship Model

Answer Key

4. A system of nursing care in which patients are placed in units on the basis of their needs for care as determined by the degree of illness rather than on the basis of a medical specialty is:

A. Primary nursing

B. Team nursing

C. Progressive patient care

D. Case method

Answer Key

5. Which of the following terms refers to the branch of philosophy that deals with questions concerning the nature, scope, and sources of knowledge?

A. Epistemology

B. Epidemiology

C. Metaphysics

D. Ontology

E. Etymology

Answer Key

6. A theory of knowledge emphasizing the role of experience, especially experience based on perceptual observations by the senses is:

A. Constructivism

B. Empiricism

C. Rationalism

D. Infinitism

Answer Key

7. Metaphysics is a branch of philosophy which deals with :

A. The study of valid argument forms

B. Theory of knowledge

C. Moral philosophy

D. The study of the nature of reality

Answer Key

8. According to Peplau's interpersonal model, during which phase of nursing process, the patient participates in goal setting and has a feeling of belonging and selectively responds to those who can meet his or her needs?

A. Orientation

B. Identification

C. Exploitation

D. Resolution

Answer Key

9. Deliberative Nursing Process Theory was explained by:

A. Hildegard Peplau

B. Dorothea Orem

C. Ida Jean Orlando

D. Patricia Benner

Answer Key

10. Which of the following is NOT a concept related to Nightingale theory?

A. "Poor or difficult environments led to poor health and disease".

B. "Environment could be altered to improve conditions so that the natural laws would allow healing to occur".

C. The goal of nursing is “to put the patient in the best condition for nature to act upon him”.

D. "Human beings are open systems in constant interaction with the environment ".

Answer Key

ANSWER KEY

1. D
2. E
3. A
4. C
5. A
6. B
7. D
8. B
9. C
10. D
Back to Quiz Corner Home
 
 
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current