Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
-

Nursing Management Quiz - 5

Quality Assurance Quiz
This page was last updated on January 8, 2012
 

1. A Total Quality Management (TQM) strategy developed by Motorola company in 1986:

A. Plan-Do-Check -Act

B. MBO

C. Six Sigma

D. PERT

Answer Key

2. Part of a quality system covering the manufacture and testing of pharmaceutical dosage forms or drugs and active pharmaceutical ingredients, diagnostics, foods, pharmaceutical products, and medical devices:

A. Good manufacturing practice (GMP)

B. Good regulatory practice (GRP)

C. Good Clinical Practice (GCP) 

D. Good laboratory practice (GLP)

Answer Key

3. Standard Operating Procedure (SOP) refers to:

A. An optimal balance between possibilities realized and a framework of norms and values.

B. Doing the right thing right, right away, the first time

C. Detailed, written instructions to achieve uniformity of the performance of a specific function.

D. A process of meeting the needs and expectations of the customers,both internal and external.

Answer Key

4. Accreditation refers to one of the following:

A. Making assessment

B. Meeting predetermined standards

C. Making care cost effective

D. Ensuring Quality

Answer Key

5. Father father of management by objectives (MBO)

A. Peter Drucker

B. Frederick Taylor

C. Henri Fayol

D. Max Weber

Answer Key

6. Who is associated with the concept of Total Quality Management?

A. Rensis Likert 

B. Kurt Lewin

C. Max Weber

D. W. Edwards Deming

Answer Key

7. Quality Council of India sponsored accreditation system for hospitals and health care providers:

A. NABH

B. Joint Commission International

C. BIS

D. NABET

Answer Key

8. Which definition of quality of care represents the entire continuum from structure to process and to outcome?

A. Deming's

B. WHO, 1988

C. Donabedian

D. Kurt Lewin

Answer Key

9. "Purposeful, self-regulatory judgment that uses cognitive tools such as interpretation, analysis, evaluation, inference, and explanation of the evidential, conceptual, methodological, criteriological, or contextual considerations on which judgment is based."

This definition refers to:

A. System Thinking

B. Critical Thinking

C. Clinical reasoning

D. Intuitive recognition

Answer Key

10. Plan-Do-Check -Act cycle is related to:

A. Donabedian

B. Deming

C. Henry Gantt

D. B.F. Skinner

Answer Key

ANSWER KEY
1. C
2. A
3. C
4. D
5. A
6. D
7. A
8. C
9. B
10. B

References

  1. Marquis B.L. ,Hutson C.J . Leadership roles and management functions in nursing– Theory and application. 5th ed. Philadelphia: Lippincott Williams and Wilkins; 2006
  2. American Philosophical Association. Critical thinking: a statement of expert consensus for purposes of educational assessment and instruction. ERIC document, ED 315-423, 1990.
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current