Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
-

Nursing Education Quiz - 3

This page was last updated on October 18, 2011
 

1. Andragogy refers to:

A. Adult learning

B. Action Learning

C. Experiential learning

D. Child learning

Answer Key

2. All that is learnt during school/college activities that is not a designated part of official curriculum is

A. The vocational curriculum

B. The hidden curriculum

C. The observed curriculum

D. The curriculum-as-experienced

Answer Key

3. Which of the following is NOT a feature of Process Model of curriculum?

A. Emphasis on means rather than ends

B. Learner should have part in deciding nature of learning activities

C. More individualized atmosphere

D. Assumption that learner makes unique response to learning experiences 

E. Makes assessment more precise

Answer Key

4. The International Council of Nurses (ICN)  was established in the year:

A. 1867

B. 1899

C. 1950

D. 1962

Answer Key

5. The International Council of Nurses (ICN)  is headquartered in:

A. New York, US

B. London, UK

C. Geneva, Switzerland

D. Toronto, Canada

Answer Key

6. Areas of philosophical inquiry include

A. Metaphysics concerned with questions about the nature of reality

B. Epistemology concerned with the nature of knowledge

C. Axiology concerned with the nature of values

D. All the above

Answer Key

7. Behavioral objectives model is also referred as:

A. Product model

B. Process model

C. Classical model

D. Competence model

Answer Key

8. The concepts of curriculum include:

A. The official curriculum

B. The hidden curriculum

C. The observed curriculum

D. The curriculum-as-experienced

E. All of the above

F. None of the above

Answer Key

9. Problem-based learning was first introduced in:

A. Case Western Reserve University (USA)

B. Mc Master University (Canada)

C. Manchester University (UK)

D. Stanford University (USA)

Answer Key

10. Which philosophical thought states that ultimate reality is spiritual rather than physical, mental rather than material?

A. Idealism

B. Realism

C. Pragmatism

D. Constructivism

Answer Key

ANSWER KEY
1. A
2. B
3. E
4. B
5. C
6. D
7. A
8. E
9. B
10. A
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current