Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, \UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
Neurological Nursing Quiz - 4
Cranial Nerves
This page was last updated on September 1, 2013

1. Aabducens nucleus (VI) is located in the:

A. Pons

B. Medulla

C. Cranial and Spinal Roots

D. Cerebellopontine angle

Answer Key

2. Olfactory nerve is:

A. Both Sensory and Motor

B. Purely Sensory

C. Mainly Motor

D. None of the above

Answer Key

3. Cranial nerves supplying eyes are:

A. 3. 4, 5

B. 4, 6, 7

C. 4, 5, 6

D. 3, 4, 6

Answer Key

4. Damage to _________________ cranial nerve results in inability to shrug and weak head movement.

A. Vagus nerve

B. Accessory nerve

C. Glossopharyngeal nerve

D. Facial nerve

Answer Key

5. Fourth cranial nerve is:

A. Trigeminal

B. Abducens

C. Trochlear

D. Facial

Answer Key

 

6. A cranial nerve with maximum branches in the body is:

A. Vagus

B. Auditaory

C. Facial

D. Trigeminal

Answer Key

7. Number of cranial nerves in human is:

A. 10 pairs

B. 8 pairs

C. 12 pairs

D. 16 pairs

Answer Key

8. Which cranial nerve Innervates the lateral rectus muscle of the eye?

A. Occulomotor

B. Trochlear

C. Trigeminal

D. Abducens nerve

Answer Key

9. The cranial nerve which innervates  superior oblique muscle is:

A. Optic

B. Trochlear

C. Facial

D. Abducens nerve

Answer Key

10. Trochlear nucleus of the trochlear cranial nerve is located in:

A. Frontal lobe

B. Medulla oblongata

C. Mid brain

D. Pons

Answer Key

 

ANSWER KEY
1. A
2. B
3. D
4. B
5. C
6. A
7. C
8. D
9. B
10. C
 
 
 

Advertisement

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from -

Copyright 2011@Current