Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 
Fundamentals of Nursing Quiz - V
This page was last updated on July 20, 2011

1. Which of the following nursing intervention is appropriate when an IV infusion infiltrates?

A. Elevate the site

B. Discontinue the infusion

C. Attempt to flush the tube

D. Apply warm, mosit compress

Answer Key

2. Which of the following condition has an increased risk of for developing hyperkalemia?

A. Crohn's disease

B. Cushing's disease

C. Chronic heart failure

D. End-stage renal disease

Answer Key

3. Application of force to another person without lawful justification is

A. Battery

B. Negligence

C. Tort

D. Crime

Answer Key

4. Which nursing intervention is appropriate to prevent pulmonary embolus in a patient who is prescribed bed rest?

A. Limit the client's fluid intake

B. Encourage deep breathing and coughing

C. Use the knee gatch when the client is in bed

D. Teach the patient to move legs in bed

Answer Key

5. An ABG analysis report shows: pH - 7.20; PCO2 - 35mmHg; HCO3- -20mEq/L. These findings are suggestive of

A. Metabolic acidosis

B. Metabolic alkalosis

C. Respiratory alkalosis

D. Respiratory acidosis

Answer Key

6. Clor coding for Nitrous oxide cylinder is:

A. Black

B. Blackwith white shoulders

C. French blue

D. Gray

Answer Key

7. Match the following:

a
Body mass index
1.
Height (cm)/Cube root of wt. (kg)
b
Ponderal index
2.
Height (cm) minus 100
c
Broca index
3.
Weight kg/height 2(m)
d
Corpulance index
4.
Actual weight/Desirable weight

 

  a b c d
A. 3 4 2 1
B. 3 2 1 4
C. 3 1 2 4
D. 3 1 4 2

Answer Key

8. Percentage of bilirubin production from old RBCs is:

A. 20%

B. 80%

C. 100%

D. 40%

Answer Key

9. Traetment of hypothermia by active core warming is done by all except:

A. Airway rewarming

B. Extracorporeal rewarming

C. Passive external rewarming

D. Both A and B

Answer Key

10. Which is not seen in hyperventilaton?

A. Seizures

B. Alkalosis

C. Hypocalcemia and hypophosphatemia

D. Hypocalcemia and hyper phosphatemia

Answer Key

11. In brain death all are seen except:

A. Diabetes incipidus

B. Apnea

C. Constricted pupils

D. Pulse rate unresponsive to atropine

Answer Key

12. Most accurate, inexpensive, noninvasive test for helicobacter pylori is:

A. Stool antigen test

B. Urea breath test

C. Serology

D. Biosy test

Answer Key

References

  1. Nettina, Sandra M.; Mills, Elizabeth Jacqueline. Lippincott Manual of Nursing Practice, 8th Edition, 2006. Lippincott Williams & Wilkins.

Answer Key
1. B 2. D 3. A 4. D 5. A
6. C 7. C 8. B 9. C 10. D
11. C 12. B      
Quiz Corner Home
 
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current