Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 

Fundamentals of Nursing Quiz - 2

This page was last updated on July 20, 2011

1. A tendency to view one’s own way of life as the most desirable, acceptable, or best and to act in a superior manner toward another culture is

A. Ethnocentrism

B. Cultural imposition

C. Cultural taboos

D. Acculturation

Answer Key

2. Which of the following is NOT a concept related to transtheoretical model of behavior change developed by Prochaska and DiClemente?

A. Precontemplation

B. Contemplation

C. Perceived benefit

D. Perparation

E. Maintenance

Answer Key

3. Alarm, resistance, and exhaustion are concepts related to

A. Health Belief Model

B. Transtheoretical Model

C. Health Promotion Model

D. General Adaptation Syndrome

Answer Key

4. Which of the followiing ethical principles refers to the duty not to harm?

A. Beneficience

B. Nonmaleficence

C. Fidelity

D. Veracity

Answer Key

5. The ethics theory that states moral standards or principles exist independently of the ends or consequences is the

A. Transactional theory

B. Deontological theory

C. Utilitarian theory

D. Adaptatin theory

Answer Key

6. The concept of “the greatest good for the greatest number” is based on

A. Utilitarianism theory

B. Formalist theory

C. Deontologic theory

D. Transactional theory

Answer Key

7. Skin breaks, abrasion, blister, or shallow crater, edema, and infection are characteristics of

A. Stage I pressure ulcer

B. Stage II pressure ulcer=

C. Stage III pressure ulcer

D. Stage IV pressure ulcer

Answer Key

8. Lactated Ringer’s solution is contraindicated in

A. Hypovolemia

B. Burns

C. Lactic acidosis

D. Fluid lost as bile or diarrhea

Answer Key

9. A circumscribed raised lesion that contains pus which may be formed as a result of purulent changes in a vesicle is

A. Maculae

B. Papule

C. Nodule

D. Pustule

E. Plaque

Answer Key

10. Which of the following is considered as an indication for administering serum albumin?

A. Clotting of blood

b. Formation of WBCs

C. Formation of RBCs

D. Maintanance of oncotic pressuer

Answer Key

References

  1. Nettina, Sandra M.; Mills, Elizabeth Jacqueline. Lippincott Manual of Nursing Practice, 8th Edition. Copyright ©2006 Lippincott Williams & Wilkins.

Answer Key
1. A 2. C 3. D 4. B 5. B
6. A 7. B 8. C 9. C 10. D
Quiz Corner Home
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current