Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 

Epilepsy Quiz

This page was last updated on September 1, 2013

1. Estimated prevelance of epilepsy is

A. 1 % of the polulation

B. 5 % of the polulation

C. 8 % of the population

D. 10 % of the polulation

Answer Key

2. Auras are typical of

A. Primary GTCS

B. Absence seizures

C. Myoclonic seizures

D. Partial seizures

Answer Key

3. Which is a specific investigation of diagnosing seizure disorder?

A. EMG

B. EOG

C. ECT

D. ERP

E. EEG

Answer Key

4. Myoclonic seizures are charecterised by

A. Focal electrical hyperactivity in the brain

B. Generalized EEG abnormalities with gerks

C. A form of partial seizures

D. Secondary generalized seizures

Answer Key

5. Which of the following AEDs is available in intravenous preparation?

A. Phenobarbitone

B. Carbamazepine

C. Phenetoin

D. Ethosuximide

Answer Key

6. Which of the following is the most priority nursing diagnosis in a patient with seizure disorders?

A. Risk for injury related to seizure activity

B. Fear related to the possibility of seizures

C. Ineffective individual coping related to stresses imposed by
epilepsy

D. Deficient knowledge related to epilepsy and its control

Answer Key

7. Preferred drug in status epilepticus is

A. Carbamazepine

B. Valproate

C. Lorazepam

D. Clonazepam

E. Phenobarbitone

Answer Key

8. The charecteristic EEG findings in seizure disorders is

A. Alpha rhythm

B. Asynchronous EEg rhythm

C. Slow waves

D. Spikes, sharp waves

Answer Key

9. Nursing Care During a Seizure include all, except

A. Ease the patient to the floor, if possible.

B. Restrain the patient during the seizure to prevent from falling

C. Protect the head with a pad to prevent injury.

D. Loosen constrictive clothing.

E. If the patient is in bed, remove pillows and raise side rails

Answer Key

10. Gingival hyperplasia is associated with use of

A. Phenytoin

B. Carbamazepine

C. Topiramate

D. Lamotrigine

E. Ethosuximide

Answer Key

Answer Key

1. A 2. D 3. E 4. B 5. C
6. A 7. C 8. D 9. B 10. A
Back to Quiz Corner Home
 
 

Advertisement

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current