Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 

Emergency Nursing Quiz - I

This page was last updated on April 5, 2011

1. Which of the follwoing is the most effective benzodiazepine for treating status epilepticus and is the treatment of choice for controlling seizures acutely?

A. Midazolam

B. Oxazepam

C. Flurazepam

September 1, 2013ght">Answer Key

2. Subdiaphragmatic abdominal thrust performed to clear airway obstruction in the awake patient without ventilation is termed as:

A. Leopold's maneuvers

B. Pallach's maneuver

C. Heimlich maneuver

D. Valsalva maneuver

Answer Key

3. A slight bluish discoloration around the navel, is a sign of hemoperitoneum,

A. Cullen's sign

B. Kernig’s sign

C. Brudzinski’s signs

D. Kehr's sign

Answer Key

4. Signs of meningeal irritation include all the following, EXCEPT:

A. Neck stiffness

B. Brudzinski's sign

C. Kernig’s sign

D. Kehr's sign

Answer Key

5. The APACHE II system is a:

A. Quality assurance system

B. Severity-of-illness scoring system

C. Computerized vital signsmonitoring system

D. Neborn hydration monitoring system

Answer Key

6. A client is admitted to the emergency department following an automobile accident. The client has four fractured ribs and a right sided pneumothorax. Which of the following respiratory assessment findings would the nurse expect to find?

A. Crackles on the right chest and a respiratory rate of 8 breaths/minute.

B. Diminished breath sounds on the right and pain on inspiration.

C. Bilateral rhonchi and pink frothy sputum.

D. Dry cough and wheezing on the right side of the chest.

Answer Key

7. Clinical evidence of diminished Cardiac Output includes:

A. a narrow pulse pressure

B. rapid capillary refill

C. widened pulse pressure

D. bounding pulses

Answer Key

8. The most common cause of high cardiac output hypotension is:

A. hemorrhage

B. cardiac failure

C. sepsis

D. neurogenic shock

Answer Key

9. Intermediate Syndrome is observed in:

A. cardiac arrest

B. respiratory failure

C. renal failure

D. organophosphorous poisoning

Answer Key

10. The procedure of compressing cricothyroid cartilage posteriorly against vertebral bodies during endotracheal intubation is called:

A. Valsalva maneuver

B. Sellick maneuver

C. Heimlich maneuver

D. Leopold's maneuvers

Answer Key

11. Which of the following pairing about Glasgow Coma Score is wrong?

A. 6 —Spontaneous Eye Opening

B. 1—No Verbal Response

C. 5—Localizes to pain (Motor Activity)

D. 3—Eye Opening to Verbal stimuli

Answer Key

Answer Key

1.D 2. C 3. A 4. D 5. B
6. A 7. A 8. C 9. D 10. B
11. A

BACK TO TOP

Back to Quiz Corner

 

References

  1. Fauci AS, Longo DL (Eds). Harrison's Principles of Internal Medicine, 17th Edition; McGraw-Hill organization; 2008.
  2. Palimar V,Arun M,Kumar M, Saralaya KM ,Intermediate Syndrome in Organophosphorous Poisoning. JIAFM, 2005 : 27 (1).
   
   
 
 

Advertisement

 

Nursing Research Quiz
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current