Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 

Community Health Nursing Quiz- I

Infectious Diseases

This page was last updated on May 22, 2011

1. The last case of smallpox was reported in the world in:

A. 1977

B. 1978

C. 1979

D. 1982

Answer Key

2. Smallpox was eradicated because of the following factors except:

A. Potent vaccine

B. Easy to recognize

C. Extra human reservoir control

D. Long incubation period

Answer Key

3. Which of the following is true of chickenpox?

A. Virus is not found in scab =

B. Virus can be grown on the chick embryo

C. Caused by RNA virus

D. Does not cross the placental barrier

Answer Key

4. Infectivity of chickenpox last

A. Till the last scab fall offs

B. 3 days after appearance of rash

C. 6 days after appearance of rash

D. As long as fever last

Answer Key

5. All stages of rash are seen in:

A. Chickenpox

B. Smallpox

C. Measles

D. Typhoid

Answer Key

6. Carriers are associated with transmission of disease in all except:

A. Typhoid

B. Cholera

C. Measles

D. Diphtheria

Answer Key

7. Koplik's spots are seen in:

A. Rubella

B. Rubeola

C. Typhoid

D. Chickenpox

Answer Key

8. All are true about measles except:

A. Incubation period of 10 to 14 days

B. Secondary attack rate of 30%

C. More severe in malnourished

D. Sub clinical infection

Answer Key

9. Sub acute sclerosing panencephalitis (SSPE) can occur in infection with:

A. Measles

B. Rubella

C. Mumps

D. Chickenpox

Answer Key

10. Which of the following diseases gives life-long immunity after an attack?

A. Mumps

B. Typhoid

C. Tetanus

D. Diphtheria

Answer Key

Answer Key

1. A 2. C 3. A 4. C 5. A
6. C 7. B 8. B 9. A 10. B
         

References

  1. Park JE, Park K. Text Book of Preventive and Social Medicine. 19th Edition. Jabalpur: M.S. Banarsidas Bhanot; 2007.
  2. Questions from entrance examinations relevant to nursing conducted in India. (NIMHANS/AIIMS/Manipal/Kerala/All India etc..)
 
Back to Quiz Corner
   
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current