Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
 
Cardiac Nursing Quiz-III
This page was last updated on September 1, 2013

1. Bruce protocol is related to:

A. CABG

B. Echocardiaogram

C. Angiogram

D. Exercise ECG test

Answer Key

2. Cardiac Toponin level helps in the diagnosis of

A. Myocardial infarction

B. Congestive heart failure

C. Ventricular tachycardia

D. Atrial fibrillation

Answer Key

3. A patient has developed atrial fibrillation and his ventricular rate is 150 beats per minute. What should the patient be asssessed for next?

A. Flat neck veins

B. Complaints of nausea

C. Complaints of headache

D. Hypotension

Answer Key

4. Which of the following assessment would elicit specific information regarding left ventricular function of a patient with CHF?

A. Listening to lung sounds

B. Assessing for peripheral and sacral edema

C. Assessing for jugular venous distention

D. Monitoring for organomegaly

Answer Key

5. A patient is treated with spirinolactone for hypertension. Which of the following indicates the patient is experiencing side effect of the drug?

A. A potassium level of 3.2 mEq/L

B. A potassium level of 5.2 mEq/L

C. A sodium level of 140.2 mEq/L

D. A calcium level of 12 mg/dL

Answer Key

6. Which of the following finding would indicate the presence of myocardial infarction?

A. Increased creatinine kinase MB

B. Increased creatinine kinase MM

C. Increased blood urea nitrogen level

D. Decreased WBC level

Answer Key

7. Which of the following beverages can be included in the menu of a patient with myocardial infarction?

A. Coffee

B. Tea

C. Cola

D. Lemonade

Answer Key

8. A patient is undergoing cardiac catheterization. Which of the following sensations reported by the patient during the procedure has the highest priority?

A. Pressure at the insertion site

B. Urge to cough

C. Warm, flushed feeling

D. Chest pain

Answer Key

9. A patient recovering from cardiac surgery has a pleural effusion on the left side and is having thoracentesis. The patient should be placed in which position for the procedure?

A. Upright and leaning forward with the arms on the over-the-bed table

B. Right-side lying with legs curled up into a fetal position

C. Left-lateral with the right arm supported by a pillow.

D. Dorsal decumbant

Answer Key

10. Which of the following statements about Prinzmetal's (variant) angina is correct?

A. Managed most effectively with beta-blocking drugs

B. Drug of choice in variant angina is nitrates.

C. Generally treated with calcium channel blockers

D. Improves with low-sodium, high potassium diet

Answer Key

11. Electrocariaogram strip of a patient shows:

P wave and QRS complexes -regular

PR-Interval - 0.14 seconds

QRS complexes measure- 0.08 seconds

overall hert beat rate- 82beats per minutes.

The cardiac rhythm is

A. Sinus bradycardia

B. Sinus tachycardia

C. Normal sinus rhythm

D. First-degree heart block

Answer Key

12. EEG rhythm strip of a patient shows

Atrial and ventricular rate- 70 beats per minute

PR-Interval - 0.14 seconds

QRS complexes - 0.08 seconds

P-P interval - slightly irregular

What is the rhythm?

A. Sinus bradycardia

B. Normal sinus rhythm

C. Sinus tachycardia

D. Sinus arrythmia

Answer Key

13. A patient with myocardial infarction experiencing new multiform, premature contractions. The patient is allergic to lidocaine hydrochloride.

What is the next drug of choice for immediate use?

A. Digoxin

B. Metoprolol

C. Verapramil

D. Procainamide

Answer Key

14. Which of the following indicates that antidysrhythmic therapy for a patient with premature ventricular contractions (PVC) is effective?

If the PVCs continued to:

A. be multifocal in appearance.

B. occure in pairs.

C. decrease in frequency to less than 6 per minute.

D. fall on the second half of the T wave.

Answer Key

15. A patient with complete heart block has had a permanant demand pace maker inserted. The pacemaker function is considered to be proper, if ECG rhythm strip shows presence of pacemaker spikes

A. Just after each T wave

B. Before each QRS complex

C. Just after each P wave

D. Before each P wave

Answer Key

ANSWER KEY
1. D 2. A 3. D 4. A 5. B
6. A 7. D 8. D 9. A 10.C
11.C 12. D 13. D 14. C 15.C
Back to Quiz Corner Home
 
 
 

Advertisement

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current