Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
 
Cardiac Nursing Quiz-II
This page was last updated on 14/05/2010

1. Fibrous cords called ______________ connect the free valve margins and ventricular surfaces of the valve cusps to papillary muscles and ventricular walls.

A. chordae tendineae

B. lunulae

C. bundle of His

D. Kent bundles

Answer Key

2. Intraaortic baloon pump theerapy is used for treatment of:

A. Congestive heart failure

B. Cardiogenic shock

C. Pulmonary dema

D. Aortic insufficiency

Answer Key

3. Cardiac troponin T or cardiac troponin I is a protein marker in the detection of:

A. Myocardial infarction

B. Congestive cardiac failure

C. Ventricular tachycardia

D. Atrial fibrillation

Answer Key

4. Which of the following assessment finding would elicit specific information regarding the left ventricular function of a patient with left ventricular failure?

A. Assessing peripheral and sacral edema.

B. Assessing jugular vein distention.

C. Monitoring for organomegaly.

D. Listening to lung sounds.

Answer Key

5. Which of the following ECG findings indicate the presence of hypokalemia?

A. Tall, peak T wave

B. ST segment depression

C. Widening of QRS complex

D. Prolonged PR interval

Answer Key

6. _________________ are slightly raised, yellowish plaques of cholesterol in the skin that appear along the nasal side of one or both eyelids

A. Corneal arcus

B. Roth's spots

C. Xanthelasmas

D. Cotton wool patches

Answer Key

7. ____________ is the reduction in strength of the arterial pulse that can be felt during abnormal inspiratory decline of left ventricular filling.

A. Pulsus bisferiens

B. Pulsus alternans

C. Bigeminal pulses

D. Pulsus paradoxus

Answer Key

8. _________ should be performed before radial arterial cannulation to evaluate radial and ulnar arterial patency.

A. Valsalva maneuver

B. Allen test

C. Angiography

D. Capillary refilling test

Answer Key

9. _______________ is a paradoxical elevation of jugular venous pressure during inspiration and may occur in patients with chronic constrictive pericarditis, heart failure, or tricuspid stenosis.

A. Kussmaul's sign

B. Homan's sign

C. Kernig's sign

D. Brudzinski's sign

Answer Key

10. When measuring blood pressure,diastolic blood pressure is equated with disappearance of:

A. Premature ectopic beats

B. Muffling of sounds

C. Auscultatory gap

D. Korotkoff sounds

Answer Key

11. Which assessment finding is a more specific information regarding left ventricular function in a patient with left ventricular failure?

A. Listening to heart sounds

B. assessment of peripheral and sacral edema

C. Assessment of jugular and vein distention

D. Monitoring for organomegaly

Answer Key

12. Which one of the assessment findings in a patient who has been taking spirinolactone for hypertension is sugestive of side effect of the medication?

A. A potassium level of 3.2 mEq/L

B. a potassium level of 5.8mEq/L

C. Constipation

D. Dry skin

Answer Key

13. The normal left atraial pressure is:

A. 8 mmHg

B. 15 mmHg

C. 25 mmhg

D. 32 mmHg

Answer Key

14. Normal fibrinogen level in a female client is:

A. 180 to 340 mg/dL

B. 190 to 420 mg/dL

C. 420 to 500 mg/mL

D. 500 to 560 mg/dL

Answer Key

15. Which of the following listed finding more specifically indicate the presence of myocardial infarction:

A. increased creatinine kinase MB

B. Increased creatinine kinase MM

C. Increased blood urea nitrogen

D. Decreased white blood cell count

Answer Key

ANSWER KEY
1. A 2. B 3. C 4. D 5. B
6. C 7. D 8. B 9. A 10.D
12. A
12. B
13. A
14. B
15. A
Back to Quiz Corner Home
 
 

Advertisement

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current