Header image  
NCLEX-RN,Canadian Licensure Exam, HAAD-RN, MOH,PSC,UPSC, ESI, MSc, MPhil, PhD Nursing entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 
Cardiac Nursing Quiz - I

This page was last updated on January 31, 2011

1. The factors associated with a high likelihood of success with PTCA are all, EXCEPT:

A. Age less than 65 years

B. Single-vessel disease

C. Absence of calcification

D. All of the above

Answer Key

2. The serum creatine kinase (CK) rises in a patient with myocardial infarction with in the first:

A. 4-6 hours

B. 2-4 days

C. 12-18 hours

D. 3-6 days

Answer Key

3. A type of AV block characterised by progressive lengthening of the PR interval until the P wave fails to conduct is:

A. Second degree AV-Block : Mobiz Type II

B. Second degree AV block: Mobiz Type I

C. First degree  AV block

D. Third degree block

Answer Key

4. Rhythms require permanent pacing in patients with cardiac disorders include:

A. Supraventricular tachycardia

B. Second-degree Av block : Mobiz Type I

C. Complete heart block

D. Wolf-Parkinson White  syndrome

Answer Key

5. The American Heart Association recommended energy dose for defibrillation in ventricular fibrillation using a biphasic defibrillator is;

A. 200 J

B. 400 J

C. 150 J

D. 100 J

Answer Key

6. Multifocal atrial tachycardia are more frequently seen in patients with:

A. Cardiac myopathy

B. Chronic obstructive pulmonary disease

C. Diabetic mellitus

D. Chronic kidney disease

Answer Key

7. A form of ventricular tachycardia usually occurs in the setting of QT prolongation is:

A. Monomorphic VT

B.  Torsade de points

C. Wolf-Parkinson White syndrome

D. Sick sinus syndrome

Answer Key

8). A condition characterised by a prolonged PR interval more than 0.2 secs in ECG is called:

A. Second degree AV block

B. Mobiz Type II  AV block

C. First degree Av block

D. Complete block

Answer Key

11). Which procedure regarding the treatment of varicose veins with slerotherapy is correct:

A. The procedure involves tying off the veins to prevent slugginess of blood from occluding

B. The procedure involves tying off the veins so that circulation is redirected to another area

C. The procedure involves surgically removing the varicosity

D. The procedure involves injecting an agent in to the vein to damage the vein wall and close it off.

Answer Key

9). The type of ulcer which is deep, pale and surrounded by a tissue which is cool to touch is :

A. Venous stasis ulcer

B. Arterial ulcer

C. Stage 1 ulcer

D. Vascular ulcer

Answer Key

10). Standard management for a patient with deep vein thrombosis includes:

A. Maintain affected limb in the dependent position

B. Apply cool packs to the affected leg for 20 minutes every 4 hours

C. Administer narcotic analgesic every 4 hours around the clock

D. Maintain bed rest

Answer Key

12). Which of tthe following listed assessment finding is typical of cardiac tamponade?

A. A pulse rate of 60 per minute

B. Flat neck veins

C. Muffed or distant heart sounds

D. A pulse pressure of 18/82 mmHg

Answer Key

13). A patient who is sheduled to begin treatment with acetazolamide for the management of glucoma should be evaluated for allergy to :

A. Glucocorticosteroids

B. NSAIDs

C. Penicillin

D. Sulfa drugs

Answer Key

14) In a patient on mechanical prosthetic heart valve, the recoomended international normalized ratio for anticoagulant therapy with warfarin sodium is :

A. 2

B. 2.3

C. 3

D. 5

Answer Key

15). Intraaortic baloon pump therapy is most often used in the management of:

A. Congestive cardiac failure

B. Cardiogenic shock

C. Pulmonary edema

D. Aortic insufficiency

Answer Key

ANSWER KEY

1. D
2. A
3. B
4. C
5. A.
6. B
7. B
8. C
9. B
10. D
11. D
12. C.
13.D
14.C
15. B
Back to Quiz Corner Home

 

 

   
 
 

Advertisement

 

 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current