Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
 
Cardiac Nursing Quiz- IV
This page was last updated on March 2, 2011

1. Which of the following intervention is contraindicated in a patient with deep vein thrombosis of the right leg?

A. Elevation of the limb

B. Ambulation in the hall every 4 hours

C. Application of moist heat to the right leg

D. Administration of analgesics

Answer Key

2. The cercumflex artery is a branch of

A. Right coronory artery

B. Anterior descending artery

C. Left coronory artery

D. Descending aorta

Answer Key

3. Apical pulse is is taken by placing the diaphragm of the stethescope at the area of

A. Right atrium

B. Right ventricle

C. Pulmonic valve

D. Mitral area

Answer Key

4. Which of the following statements about coronory arteries is wrong?

A. Right coronory artery supplies the right side of the heart.

B. Left anterior descending artery supplies the anterior wall of the left ventricle

C. Circumflex artery supplies the left atrium and lateral wall of the left ventricle.

D. Right coronory artery supplies the left ventricle.

Answer Key

5. A female patient who has had a myocardial infarction asks the nurse why she should not bear down or strain to ensure having a bowel movement. The informs the that this would trigger

A. Vagus nerve stimulation, causing a decrease in heart rate and cardiac contractility.

B. Vagus nerve stimulation, causing and increase in heart rate and cardiac contractility.

C. Sympathetic nerve stimulation, causing an increase in heart rate and cardiac contractility.

D. Sympathetic nerve stimulation, causing a decrease in heart rate and cardiac contractility.

Answer Key

6. Which of the following intervention is NOT indicated in a patient with stable ventricular tachycardia?

A. Assess airway, breathing, and circulation

B. Administer oxygen

C. Obtain an ECG

D. Contact physician

E. Difibrillate the patient

Answer Key

7. Which of the following manifestations differentiates pericarditis from other cardiopulmonary problems?

A. Chest pain that worsens on expiration

B. Pericardial friction rub

C. Anterior chest pain

D. Weakness and irritability

Answer Key

8. Premature ventricular contractions are charecterised by

A. Premature beats followed by a compensatory pause

B. QRS complexes, which are short and narrow

C. Inverted P waves before the QRS complexes

D. A P-wave preceding every QRS complexes

Answer Key

9. Which of the following is NOT associated with cardiac tamponade?

A. Pulses paradoxus

B. Distant heart sounds

C. Distended jugular veins

D. Bradycardia

Answer Key

10. Digitalis functions to improve congestive heart failure by

A. Induction of emesis

B. Activation of -adrenergic receptors

C. Improving survival in patients of heart failure

D. Binding to and inhibiting the Na–K ATPase enzyme in cardiac myocytes

E. Deactivation of the angiotensin receptor

Answer Key

ANSWER KEY
1. B 2. C 3. d 4. D 5. A
6. E 7. B 8. A 9. D 10.D
         
Back to Quiz Corner Home
 
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current