Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h
Cancer Nursing Quiz Series - II
This page was last updated on September 1, 2013

1. If an extravasation of chemotherapeutic agent is suspected, the first thing to do is:

A. Irrigate the site with normal saline

B. Stop the infusion of the chemotherapy.

C. Call the physician

D. Give antidote for the medicine if available.

Answer Key

2. Human chorionic gonadotropin as a tumor marker is found elevated in:

A. Gestational trophoblastic disease, gonadal germ cell tumor

B. Medullary cancer of the thyroid

C. Pheochromocytoma

D. Prostate cancer

Answer Key

3. Monoclonal immunoglobulin is found to be high in:

A. Prostate cancer

B. Hepatocellular carcinoma

C. Myeloma

D. Ovarian cancer

Answer Key

4. Helicobacter pylori is believed to be associated with:

A. Prostate cancer

B. Lung cancer

C. Vaginal cancer

D. Gastric cancer

Answer Key

5. Kaposi's sarcoma is associated with:

A. Human papilloma virus

B. Human T cell lymphotropic virus type I (HTLV-I)

C. Human immunodeficiency virus

D. Epstein-Barr virus

Answer Key

6. _______________ is used for chemoprevention of breast cancer.

A. Estrogens

B. Tamoxifen

C. Diethylstilbestrol

D. Androgens

Answer Key

7. American Cancer Society (ACS) recommends breast self-examination as a screening measure for every women of _________ age group.

A. >20, monthly

B. > 35 years, yearly

C. > 50 years, yearly

D. >55 years, weekly

Answer Key

8. Colorectal Cancer screening include all the following, EXCEPT:

A. Fecal occult blood testing (FOBT)

B. Digital rectal examination (DRE)

c. Radiographic barium contrast studies

D. Papanicolaou smears test

Answer Key

9. 11q22-q23 gene is associated with:

A. Lymphomas

B. Breast cancer

c. Stomach cancers

D. Prostate carcinoma

Answer Key

10. Epstein-Barr virus is known to be associated with:

A. hepatocellular carcinoma

B. cervical cancer

C. Burkitt's lymphoma

D. T cell leukemia

Answer Key

11. Phenotypic characteristics of malignant cells include all, EXCEPT:

A. Deregulated cell proliferation

B. Loss of normal apoptosis pathways

C. Metastasis

D. High level of differentiation

Answer Key

12. _____________ is a monoclonal antibodies group of drug, indicated in breast cancer .

A. Trastuzumab

B. Bortezomib

c. Cyclophosphamide

D. Mechlorethamine

Answer Key

13. Brachytherapy is a type of therapeutic radiation of cancer tissue in which:

A. beams of radiation generated at a distance and aimed at the tumor within the patient.

B. radioactive substances are injected in the blood stream.

c. encapsulated sources of radiation implanted directly into or adjacent to tumor tissues.

D. radionuclides targeted in some fashion to a site of tumor.

Answer Key

14. ____________ is a syndrome charecterised by rapid tumor cell death which releases intracellular contents and causes hyperkalemia, hyperphosphatemia, and hyperuricemia in patients who are on chemotherapy.

A. inappropriate antidiuretic hormone secretion (SIADH)

B. Tumor lysis syndrome

C. Gitelman's syndrome

D. Liddle syndrome

Answer Key

15. Ondansetron, 8 mg IV given before chemotherapy is to prevent:

A. pain

B. dyspnea

c. nausea and vomiting

D. weakness

Answer Key

Answer Key
1. C 2. A 3. C 4.D 5. C
6. B 7. A 8. D 9. B 10. C
11. D 12. A 13. C 14. B 15. C
Back to Quiz Corner Home
 
 

Advertisement

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current