Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h
Cancer Nursing Quiz - I
This page was last updated on September 1, 2013

1. Which of the following is a charecteristic of benign tumors?

A. Invasive growth

B. Immature, poorly differentiated tissue

C. Presence of metastasis

D. Fully differentiated tissue

Answer Key

2. Human papilloma virus is known to be associate with:

A. cervical cancer

B. lymphoma

C. hepatocellular cancer

D. gastric cancer

Answer Key

3. Fine-needle aspiration (FNA) is used most commonly to differentiate between:

A. solid and cystic masses.

B. primary and secondary tumors.

C. stage I and II of metastasis.

D. connective and epithelial tissue cancers.

Answer Key

4. Which of the following is NOT a phase in the cell cycle?

A. G1 (gap one) phase

B. S (synthesis) phase

C. G2 (gap two) phase

D. M (mitosis) phase

E. P (Proein) Phase

Answer Key

5. Which of the following chemotherapeutic agent is a plant alkaloid?

A. Mitomycin

B. Vinblastine

C. Melphalan

D. Cisplatin

Answer Key

6. Which of the following chemotherapeutic agent has least known mylosuppression?

A. Actinomycin D

B. Cyclophosphamide

C. Bleomycin

D. Docetaxel

Answer Key

7. Which of the following is NOT a anti-metabolite group of chemotherapeutic agents?

A. 6-Mercaptopurine

B. Methotrexate

C. 5-Fluorouracil

D. Vindesine

Answer Key

8. ____________ is not an antineoplastic agent, which binds to reactive metabolite of IFEX or Cytoxan without affecting antitumor activity.

A. Fluorouracil

B. Tamoxifen

C. L-Asparaginase

D. Mesna

Answer Key

9. Filgrastim (Neupogen) is a:

A. synthetic antiestrogen used in the treatment of breast cancer.

B. anti-metabolite chemotherapeutic agent.

C. human recombinant granulocyte colony–stimulating factor (G-CSF)

D. nitrogen mustard.

Answer Key

10. ___________ is a therapeutic agent used to promote recovery of neutrophils after chemotherapy.

A. Filgrastim

B. L-Asparaginase

C. Levamisole

D. Hydroxyurea

Answer Key

11. Levamisole is used as a anticancer drug in the treatment of:

A. Breast cancer

B. Colorectal cancer

C. Hodgkin’s disease

D. Leukemia

Answer Key

12. Which of the following drugs is most specific in the management of breast cancer?

A. L-Asparaginase

B. Chlorambucil

C. Tamoxifen

D. Fludarabine

Answer Key

13. The nitrogen mustard with the broadest spectrum of antitumor activity in its class is:

A. Ifosfamide

B. Cyclophosphamide

C. Mechlorethamine

D. Chlorambucil

Answer Key

14. Which of the following chemotherapeutic agent is a folate antagonist group of antimetabolite?

A. Thioguanine

B. Fluorouracil

C. Mercaptopurine

D. Methotrexate

Answer Key

15. Which of the following is a hormonal agent used as a chemotherapy of breast cancer?

A. Tamoxifen citrate

B. Ifosfamide

C. Carmustine

D. Methotrexate

Answer Key

ANSWER KEY
1. D
2. A
3. A
4. E
5. B
6. C
7. D
8. D
9. C
10. A
11. B
12. C
13. B
14. D
15. A
Back to Quiz Corner Home
 
 
 

Advertisement

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current