Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 

Nursing Research Quiz - 9

Biostatistics
This page was last updated on June 29, 2012

1. All of the following diagrams can be draw from quantitative data, except:

A. Frequency curve

B. Scatter diagram

B. Flow diagram

D. Histogram

Answer Key

2. In a community correlation between infant mortality and socioeconomic status is:

A. r = +1 (Strong positive correlation)

B. r = -1 (strong negative correlation)

C. r = -0.8 (moderate negative correlation)

D. r = +0.22 (strong positive correlation)

Answer Key

3. Best graph for demonstration of relationship between ages and weight is:

A. Bar Diagram

B. Histogram

C. Scatter

D. Pie diagram

Answer Key

4. Age and sex representation is best represented by:

A. Histogram

B. Pie chart

C. Bar diagram

D. Sketch of photos

Answer Key

5. Quantitative data can be best represented by:

A. Pie chart

B. Pictogram

C. Histogram

D. Bar diagram

Answer Key

6. Percentage of data can be shown in:

A. Graph presentation

B. Pie chart

C. Bar diagram

D. Histogram

Answer Key

7. The average berth weights in a hospital are to be demonstrated by statistical representation. This is best done by:

A. Frequency curve

B. Pictogram

C. Histogram

D. Bar diagram

Answer Key

8. In a random sample taken for a population, the median is higher than:

A. 25

B. 50

C. 67

D. 100

Answer Key

9. For determination of which statistical parameter requires quantities to be arranged in an ascending or descending order?

A. Mean

B. Median

C. Mode

D. SD

Answer Key

10. In a population of 100 females in the age group of 15-45, the mean systolic BP was found to be 120. In a normal curve distribution, the number of people who would have an average BP above 120 will be:

A. 25

B. 50

C. 75

D. 95

Answer Key

11. The two important values necessary for describing the frequency distribution of a series of observation are:

A. Mean and standard deviation

B. Mean and range

C. Median and range

D. Median and standard deviation

Answer Key

12. Arrangement of values in a serial order is to determine:

A. Mean

B. Mode

C. Median

D. Range

Answer Key

13. A scatter diagram shows:

A. Trends of events with the passage of time

B. Relationship between two variables

C. Proportion of an event

D. Positive relationship between two variables

Answer Key

14. In 11 babies born in a hospital is 5 above 2.5 kg and 5 below 2.5 kg. The value 2.5 is:

A. Median average

B. Mode average

C. Geometrical mean

D. Arithmetic average

Answer Key

15. Relationship between two variables can be presented by:

A. Pie diagram

B. Scatter diagram

C. Bar diagram

D. Histogram

Answer Key

Answer Key

1. C 2. c 3. A 4. A 5. C
6. B 7. D 8. B 9. B 10. B
11. A 12. C 13. B 14. A 15. B

References

  1. Polit H, Beck C T. Nursing research. 8th ed. New Delhi: Williams and Wilkins; 2008.
  2. Burns N, Grove S K. Understanding nursing research. 4th ed. New Delhi: Elsevier; 2007.
  3. Park JE, Park K. Text Book of Preventive and Social Medicine. 19th Edition. Jabalpur: M.S. Banarsidas Bhanot; 2007.
  4. Questions from entrance examinations relevant to nursing conducted in India. (NIMHANS/AIIMS/Manipal/Kerala/All India etc..)
  5. Cohen J. Statistical Power Analysis for the Behavioral Sciences. Erlbaum, Hillsdale, NJ; 1988.
Back to Quiz Corner
   
   
 
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2012 @Current