Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 

Nursing Research Quiz - 10

Biostatistics
This page was last updated on June 29, 2012

1. Calculate the median of trhese ten values.

1.9. 1.9, 1.9, 1.9, 2.2, 2.3, 2.4, 2.4, 2.4, 2.4

A. 1.9

B. 2.1

C. 2.25

D. 2.4

Answer Key

2. A number of cases of malaria are collected over 10 years with extreme variation in data. The best measure to calculate average is:

A. Arithametic mean

B. Mode

C. Geometric mean

D. Median

Answer Key

3. In a population study for malaria over the past few years, the number of case reported were 20, 5000, 100, 80, 60, 70, 40, 60, 80. The average is best represented by:

A. Arithemetic mena

B. Mode

C. Geometric mean

D. Median

Answer Key

4. Malaria incidence in a village in the year 2000 is 430, 500, 410, 160, 270, 210, 300, 350, 4000, 430, 480, 450. Which of the following is the best indicator for assessment of malaria incidence in that village by the epidemiologist?

A. Arithemetic mean

B. Gemetric mean

C. Median

D. Mode

Answer Key

5. Ten babies are born in a hospital on same day. All weight 208 kg each. Calculate the standard deviation.

A. Zero

B. One

C. Minus one

D. 0.28

Answer Key

6. Blood pressure samples from two community are best campared by:

A. Paired t-test

B. Student's t-test

C. Chi-square test

D. Cohort study

Answer Key

7. In statistics, spread of dispersion is described by:

A. Median

B. Mode

C. Standard deviation

D. Mean

Answer Key

8. Calculate the mode of 70, 71, 72, 70, 70.

A. 70

B. 71

C. 71.5

D. 72

Answer Key

9. In an epidemiological study, the incubation periods obtained were 2, 5, 8, 10, 25, 10, and 30. The median is calculated to be:

A. 50

B. 22.5

C. 10

D. 5

Answer Key

10. Among the measure of dispersion which is the most frequently used:

A. Range

B. Mean

C. Median

D. Standard deviation

Answer Key

Answer Key

1. C 2. B 3. B 4. C 5. A
6. A 7. C 8. A 9. C 10. D
         

References

  1. Polit H, Beck C T. Nursing research. 8th ed. New Delhi: Williams and Wilkins; 2008.
  2. Burns N, Grove S K. Understanding nursing research. 4th ed. New Delhi: Elsevier; 2007.
  3. Park JE, Park K. Text Book of Preventive and Social Medicine. 19th Edition. Jabalpur: M.S. Banarsidas Bhanot; 2007.
  4. Questions from entrance examinations relevant to nursing conducted in India. (NIMHANS/AIIMS/Manipal/Kerala/All India etc..)
  5. Cohen J. Statistical Power Analysis for the Behavioral Sciences. Erlbaum, Hillsdale, NJ; 1988.
Back to Quiz Corner
   
   
 
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2012 @Current