Header image  
NCLEX-RN,Canadian Licensure Exam, HAAD-RN, MOH,PSC,UPSC, ESI, MSc, MPhil, PhD Nursing entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 
 
Pharmcology Quiz - 4
Antidotes
This page was last updated on September 1, 2013

1). The drug used in acetaminophen overdose is:

A. Physostigmine

B. Flumazenil

C. Acetyl salicylic acid

D. Acetylcysteine

Answer Key

2). The drug used as an antodote of anticholinergic poisoning is:

A. Atropine

B. Pyridoxine

C. Physostigmine

D. Deferoxamine

Answer Key

3). Protamine sulfate is administerd in overdose of:

A. Warfarin

B. Heparin

C. Anticholinergica

D. Insulin

Answer Key

4). Severe lead poisoning is treated with:

A. Succimer

B. Naloxone

C. Pyridoxine

D. Atropine

Answer Key

5). Vitamin K1 is administerd as an antidote for poisoning with:

A. Heparin

B. Warfarin

C. Diphenoxalate

D. Aminocaproic acid

Answer Key

6). Adult dose of naloxone in opioid posoning is:

A. IM 1 g q8h PRN

B. IV 50–150 mcg/kg

C. PO 140 mg/kg

D. IV 0.4–2 mg PRN

Answer Key

7. Overdose of Benzodiazepines is treated wtih:

A. Flumazenil

B. N-Acetylcysteine

C. Physostigmine

D. Protamine

Answer Key

8). Deferoxamine is administered in overdose of:

A. Iron

B. Calcium gluconate

C. Digoxin

D. Beta blockers

Answer Key

9). Digibind is used as an antidote for poisoning due to:

A. Cholinergics

B. Atropine

C. Benzodiazepines

D. Digoxin

Answer Key

10). Isoniazid (INH) toxicity is treated with:

A. Pyridoxine

B. Atropine

C. Diphenhydramine

D. Aminocaproic acid

Answer Key

11). Lithum toxicity happens at serum lithium level of:

A. 0.8 mEq/L

B. >2 mEq/L

C. 0.6 mEq/L

D. >0.1 mEq/L

Answer Key

12). A therapeutic agent which is some times called the universal antidote:

A. Protamine sulphate

B. Glucose

C. Activated charcoal

D. Physostigmine

Answer Key

13). Idiosyncrasy refers to:

A. a fever associated with administration of a medication.

B. the ability of a substance to cause abnormal fetal development when taken by pregnant women.

C. the ability of a substance to cause cancer.

D. an unexpected reaction to a drug that occurs the first time it is given.

Answer Key

14). Drug-induced movement disorders may be treated with:

A. benzatropine

B. calcium gluconate

C. atropine

D. acetylcysteine

Answer Key

15). Penicillamine is administered as an antidote for poisoning with:

A. opioids

B. antimuscarinic drugs

C. carbon monoxide

D. copper, gold, lead and mercury

Answer Key

 

ANSWER KEY
1. D 2. C 3. B 4. A 5. B
6. D 7. A 8. A 9. D 10. A
11. B 12. C 13. D 14. A 15. D
Back to Quiz Corner
       
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current