Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h

Anatomy Quiz - I

Musculoskeletal system
This page was last updated on September 1, 2013

1. Acromion process is located on:

A. ilium

B. scapula

C. humerus

D. ulna

Answer Key

2. Which of the following is NOT a part of mandible?

A. Alveolar process

B. Mental foramen

C. Glabella

D. Mental protuberance

Answer Key

3. ________________ suture separates the large unpaired frontal bone from the two parietal bones

A. Coronal

B. Sagittal

C. Lambdoid

D. Frontal

Answer Key

4. Which of the following is NOT a shoulder muscle?

A. Deltoid

B. Supraspinatus

C. Teres minor

D. Pectineus muscle.

E. Subscapularis

Answer Key

5.The bones that participate in the formation of the anterior cranial fossa are all the following, EXCEPT:

A. sphenoid bone

B. ethmoid bone

C. temporal bone

D. orbital part of the frontal bone

Answer Key

6. Vertebra prominens, the most prominent spinous process in the cervical region is on:

A. C1

B. C3

C. C5

D. C6

E. C7

Answer Key

7. Which of the following statement about cervical vertibrae {when comparing with thoracic vertebrae) is FALSE?

A. Cervical vertebrae have smaller bodies.

B. Cervical vertebrae have smaller vertebral foramina.

C. Cervical vertebrae have shorter spinous processes

D. Cervical vertebrae have shorter transverse processes

Answer Key

8. External occipital protuberance is also called:

A. Nasion

B. Acromion

C. Inion

D. Dens

Answer Key

9. Which of the following is NOT a superficial muscle of the back?

A. trapezius

B. latissimus dorsi

C. rhomboid major

D. rhomboid minor

E. vastus lateralis

Answer Key

10. Coracoid process is on:

A. humerus

B. scapula

C. femur

D. pelvic girdle

Answer Key

 

ANSWER KEY

1.B
2. C
3.A
4. D
5. C
6. E
7.C
8.C
9.E
10. B
Back to Quiz Corner Home
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current