Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Home l Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 
 

Gastrointestinal System Quiz - II

This page was last updated on April 7, 2011

1. If all the following diagnostic tests are done in the same patient, which test to be performed at the last?

A. Gall bladde series

B. Barium enema

C. Barium swallow

D. Oral choleycystogram

Answer Key

2. What type of diet should be provided to the patient sheduled for oral choleycystogram on the evening before the test?

A. Low-protein

B. High-carbohydrate

C. Fat-free

D. Liquid

Answer Key

3. What type of diet is indicated for a patient with colostomy for the first 4 to 6 weeks foolowing the surgery?

A. High-protein

B. High-carbohydrate

C. Low-calorie

D. Low-residue

Answer Key

4. Which is the appropriate mode of suction pressure and control indicated for stomuch decompression?

A. Low and continous

B. High and intermittent

C. low and intermittent

D. High and continous

Answer Key

5. Gastric juice contains:

A. Pepsin, lipase and renin

B. Trypsin, lipase and rennin

C. Trypsin, lipase and lipase

D. Trypsin, pepsin and rennin

Answer Key

6. Succus entericus is the name given to:

A. Intestinal juice

B. Junction between ileum and large intestine

C.Swelling in the gut

D. Appendix

Answer Key

7. Glycogen is:

A. Synthesised in liver, source of energy, forming bile and lipase

B. Disacharide stored in liver, reacts with amonia to form protein

C. Synthesied in blood, stored in liver, and muscle to provide glucose.

D. Polysacharide synthesised and stored in liver

Answer Key

8. Which ones are absorbed in the alimentary tract without any breakdown?

A. Proteins

B. Polysacharides

C. fat soluble vitamins

D. Albumin of egg

Answer Key

9. pH suitable for ptylin action is:

A. 6.8

B. 7.8

C. 3.2

D. 9.3

Answer Key

10. Choose the correct pair

A. Rennin-Casein

B. Protein-Amylase

C. Carbohydrate-Lipase

D. Maltase-Lactose

Answer Key

10. What is common among amylase, rennin and lipase?

A. All proteins

B. Proteolytic enzymes

C. Produced in stomuch

D. Act at pH lower than 7.

Answer Key

11. Which is a spcific gastric hormone?

A. secretin

B. Srotonin

C. Amphetamine

D. Trypsin

Answer Key

12. secretion of cholecystokinin is for:

A. Controlling blood pressure

B. Inducing peristalsis

C. Bile functions

D. Release of insulin

Answer Key

13. Average human liver weighs:

A. 6. 0 kg

B. 5.0 kg

C. 0.5 kg

D. 1.5 kg

Answer Key

14. Digesive juice contains catalytic agents called:

A. Vitamins

B. Hormones

C. Enzymes

D. Nitrates

Answer Key

15. Human digestive juice lacks:

A. Lactase

B. Cellulase

C. Amylase

D. Sucrase

Answer Key

16. Cobalamine is required for the formation of:

A. Platelets

B. Leucocytes

C. Lymph

D. Erythrocytes

Answer Key

17. Digestive hormones secretin and cholecystokinin are secreted by:

A. Oesophagus

B. Stomuch

C. Ileum

D. Duodenum

Answer Key

18. Number of milk teeth in an toddler is:

A. 12

B. 20.

C. 32

D. 46

Answer Key

19. Which is NOT correctly matched?

A. Vit B12 -- Pernicious anaemia

B. Vit B6 -- Loss of appetite

C. Vit B1 -- Beri-beri

D. Vit B2 -- Pellagra

Answer Key

20. Glisson's capule is associated with:

A. Liver

B. Pancreas

C. Lung

D. Kidney

Answer Key

Answer Key

1. C 2. C 3. D 4. C 5. A
6. A 7. D 8. C 9. A 10. B
11. A 12. C 13. C 14. C 15.B
16. D 17. D 18. B 19. D 20. A
   
   

Advertisement

 

 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current