Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h
Psychiatric Nursing Quiz
Sexual Disorders - II
This page was last updated on March 18, 2011

1. A systemic disease which is most frequently associated with secondary impotence is

A. Endocrine dysfunction

B. Multiple sclerosis

C. Hypertension

D. Diabetes mellitus

Answer Key

2. According to DSM-IV-TR classification, Vaginismus is classified under

A. Sexual Desire Disorders

B. Sexual Arousal Disorders

C. Orgasmic Disorders

D. Sexual Pain Disorders

Answer Key

3. The squeeze technique was devised for the treatment of

A. Frigidity

B. Primary impotence

C. Secondary impotence

D. Premature ejaculation

Answer Key

4. Getting sexual gratification by inflicting injuries to opposite partner is

A. Masichism

B. Sadism

C. Voyerism

D. Transvestism

Answer Key

5. Johnson and Masters are known for therapy of

A. Schizophrenia

B. Disscociative disorders

C. Sexual problems

D. Anxiety disorders

Answer Key

6. Essential ingredient of Masters and Johnson's treatment of impotence is

A. Reassurance

B. Adequate history taking

C. Avoidance of demand for performance

D. Therapeutic allience

Answer Key

7. Men with primary impotence

A. have no homosexual conflict

B. associated sex with dirtness and sinfullness

C. tend to be aggressive in sexual activities

D. have major systemic diseases

Answer Key

8. When considering components of human sexuality, which of the following is related to sexual function?

A. Gender identity

B. Orientation, intention

C. Desire, arousal, orgasm

D. Emotional satisfaction

Answer Key

9. The phosphodiesterase type 5 inhibitors (PDE-5i) are effective in

A. Male erectile disorder

B. Gender identity disorders

C. Paraphilias

D. Sexual pain disorders

Answer Key

10. Sildenafi is a

A. SSRI

B. Antipsychotic

C. PDE-5 inhibitor

D. Benzodiazepene

Answer Key

ANSWER KEY

1. D
2. D
3. D
4. B
5. C
6. C
7. B
8. C
9. A
10. C
         

References

  1. Allan Tasman, Jerald Kay, Jeffrey A. Lieberman, Michael B. First and Mario Maj.John. Edrs. Psychiatry, Third Edition.Wiley & Sons, Ltd, 2008.
  2. Kaplan HI, Sadock BJ. Synopsis of Psychiatry , Behavioral Sciences/ Clinical Psychiatry. 9th ed. Hong Kong :William and Wilkinson Publishers ;1998.
  3. Questions from various entrance examinations relevant to nursing conducted in India.
Back to Quiz Corner Home
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current