Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h
Psychiatric Nursing Quiz
Sexual Disorders - I
This page was last updated on March 18, 2011

1. According to Freud, the term used for "that force by which the sexual instinct is represented in the mind" is:

A. Narcissism

B. Condensation

C. Libido

D. Dispositions

Answer Key

2. Which of the following drug is least likely to cause sexual dyfunction?

A. Imipramine

B. Thioridazine

C. Captopril

D. Mirtazapine

Answer Key

3. "Studies in the Psychology of Sex (1896)" was written by

A. Havelock Ellis

B. Sigmund Freud

C. Ernst Graefenberg

D. Masters and Johnson

Answer Key

4. The phase of peaking of sexual pleasure, with release of sexual tension and rhythmic contraction of the perineal muscles and pelvic reproductive organs, observed in male sexual cycle, is termed as

A. Desire

B. Excitement

C. Orgasm

D. Resolution

Answer Key

5. A sexual pain disorder reported in females is

A. Anorgasmia

B. Vaginismus

C. Peyronie's disease

D. Impotence

Answer Key

6. Persistant or recurrent tendency to observe unsuspecting persons, naked disrobing or engaged in sexual activity is termed as

A. Exhibitionism

B. Sadism

C. Voyeurism

D. Frotteurism

Answer Key

7. Priapism is a sexual dysfunction seen in treatment with

A. Chlorpromazine

B. Trazadone

C. Clozapine

D. Lithium

Answer Key

8. Excessive sexual desire in women is termed as

A. Satyriasis

B. Frigidity

C. Vaginismus

D. Nymphomania

Answer Key

9. As per Masters and Jhonson, Sensate Focus Technique is indicated in

A. Vaginismus

B. Premature ejaculation

C. Impotence

D. Paraphilia

Answer Key

10. Pelvic floor exercises to strengthen the pubococcygeus muscle is termed as

A. Kegel's exercises

B. Postural exercises

C. Isometric exercises

D. Sensate focus exercises

Answer Key

11. Squeeze technique (Seman's technique) is indicated in

A. Premature ejaculation

B. Vaginismus

C. Erectile dysfunction

D. Dyspareunia

Answer Key

12. Sildenafil citrate is administered in

A. Impotence

B. Erectile dysfunction

C. Paraphilias

D. Premature ejaculation

Answer Key

13. Which of the following is used as as intracavernosal injection in the differential diagnosis of organic and non-organic impotence?

A. Epinephrine

B. Xylocaine

C. Dopamine

D. Papaverine

Answer Key

14. Sexual gratification by rubbing against or touching a nonconsenting person is termed as

A. Frotteurism

B. Fetishism

C. Exhibitionism

D. Voyeurism

Answer Key

15. Which of the following is used for reducing male hypersexuality?

A. Papaverine

B. Cyproterone

C. Sildenafil

D. Alprostadil

Answer Key

ANSWER KEY

1. C
2. D
3. A
4.C
5.B
6. C
7. B
8. D
9. C
10. A
11. A
12. B
13. D
14. A
15. D

References

  1. Allan Tasman, Jerald Kay, Jeffrey A. Lieberman, Michael B. First and Mario Maj.John. Edrs. Psychiatry, Third Edition.Wiley & Sons, Ltd, 2008.
  2. Kaplan HI, Sadock BJ. Synopsis of Psychiatry , Behavioral Sciences/ Clinical Psychiatry. 9th ed. Hong Kong :William and Wilkinson Publishers ;1998.
  3. Questions from various entrance examinations relevant to nursing conducted in India.
Back to Quiz Corner Home
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current