Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h

Child Psychiatric Nursing Quiz - II

This page was last updated on September 1, 2013

1. DSM-IV-TR Criteria for Mental Retardation include all, except

A. Significantly sub average intellectual functioning: an IQ of appx. 70 or below on an individually administered IQ test.

B. Concurrent deficits or impairments in present adaptive functioning.

C. The onset is before age 18 years.

D. Presence of third person auditory hallucinations.

Answer Key

2. “Disorder of movement and posture secondary to a static encephalopathy, with the insult to the brain occurring prenatally, perinatally, or in early childhood” (Taft and Matthews 1992).

This definition refers to:

A. Autistic disorder

B. Mental retardation

C. Attention deficit hyperactivity disorder

D. Cerebral palsy

Answer Key

3. Neural tube defect screening is done by evaluating the level of:

A. Human Chorionic Gonadotrophin (HCG)

B. Alpha-fetoprotein (AFP)

C. HLA

D. TNF

Answer Key

4. Happy Puppet syndrome is characteristic of

A. Down syndrome

B. Williams’ syndrome

C. Angelman syndrome

D. Rett Disorder

Answer Key

5. Neural tube defects can be prevented by

A. Maternal folate supplementation

B. Supplementation with hydantoin

C. Supplimentation with Vitamin B complex

D. Prophylaxis with valproic acid

Answer Key

6. Guthrie test is used to detect

A. Phenylketonuria (PKU)

B. Down syndrome

C. Fragile X sndrome

D. Angelman syndrome

Answer Key

7. Upward-slanted palpebral fissures, flat and low nasal bridge with epicanthal folds, small mouth and ears, transverse palmar creases, short and wide palms are characteristics of:

A. Mosaicism

B. Down syndrome

C. Prader–Willi syndrome

D. Angelman syndrome

Answer Key

8. Pathophysiology of Fragile X syndrome is:

A. Trisomy 21

B. Inactivation of FMR-1 gene at X q27.3

C. Defect in galactose-1-phosphate uridyltransferase

D. Maternal alcohol consumption

Answer Key

9. Which condition is characterised by the flow of speech or fluency is disrupted by involuntary speech motor events?

A. Stuttering

B. Laryngeal webbing

C. Functional dysphonias

D. Organic dysphonias

E. Cluttering

 

10. A child is expected to Stands alone by the age of

A. 12 months

B. 24 months

C. 30 months

D. 36 months

 

ANSWER KEY
1. D
2. D
3. B
4. C
5. A
6. A.
7. B
8. C
9. A
10. A

References

  1. Pato MT , Fanous A, Eisen JL, Phillips KA. In Psychiatry, Third Edition. Edrs. Allan Tasman, Jerald Kay, Jeffrey A. Lieberman, Michael B. First and Mario Maj.John Wiley & Sons, Ltd, 2008.
 
 
 

Advertisement

 

 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current