Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
-

Psychiatric Nursing Quiz

Anxiety Disorders-1
This page was last updated on March 21, 2011

1. Generalized anxiety disorder is characterized by

A. Free-floating anxiety

B. Acute exacerbations

C. Restlessness

D. Palpitation and dizziness

E. All of the above

Answer Key

2. Claustrophobia means fear of

A. Open spaces

B. Closed spaces

C. Height

D. Lizards

Answer Key

3. Agoraphobia is characterized by

A. Fear of lifts and heights

B. Association with schizophrenia

C. Often associated with panic attacks

D. Fear of closed spaces

Answer Key

4. Which of the following may be seen in dissociative disorders?

A. Hallucinations

B. Delusions

C. Amnesia

D. Phobias

Answer Key

5. Respiratory alkalosis is seen in

A. Depression of respiratory center

B. Hysterical hyperventilation

C. Morphine poisoning

D. Obsessive compulsive disorders

Answer Key

6. Sudden "loss of memory" or "blackouts" related to painful or humiliating experience is seen in

A. Generalized anxiety disorders

B. Obsessive compulsive disorders

C. Dissociative disorders

D. Bipolar affective disorders

Answer Key

7. La belle indifference may be seen in

A. Dissociative disorders

B. Phobic anxiety disorders

C. Schizophrenia

D. Bipolar affective disorders

Answer Key

8. Which of the following is characteristic of paraplegia seen in dissociative conversion disorder?

A. No Babinski reaction

B. Deep reflexes present or exaggerated

C. No myoclonus

D. Paralysis of proximal muscles greater than peripheral ones

E. All of the above

Answer Key

9. Which of the following may clearly differentiate attacks of pseudoseizures and epileptic seizures?

A. Tongue biting

B. EEG recording

C. Preceding emotional disturbance

D. Leg movements

Answer Key

10. Psychogenic seizures are characterized by all, except

A. Dramatic staging

B. Preceding emotional disturbance

C. Presence of others

D. Frequent injuries

Answer Key

ANSWER KEY

1. E 2. B 3. C 4. C 5. B
6. C 7. A 8. E 9. B 10. D
         

References

  1. Bhugra D, Ranjith G, Patel V. Handbook of Psychiatry by . Byword Viva Publishers, New Delhi, 2005.
  2. Kaplan HI, Sadock BJ. Synopsis of Psychiatry , Behavioral Sciences/ Clinical Psychiatry. 9th ed. Hong Kong :William and Wilkinson Publishers ;1998.
Back to Quiz Corner Home
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current